Bài tập nâng cao về các thì trong tiếng anh

      14

Ngữ pháp là 1 trong những chủ điểm rất quan trọng với bất kì ai học tiếng anh phải thâu tóm được. Đúng vậy, nếu khách hàng có nền tảng các thì trong giờ đồng hồ Anh xuất sắc thì bạn sẽ có thể sử dụng các kĩ năng đọc cùng viết rất tuyệt. Dưới đây, Báo tuy vậy Ngữ sẽ chuyển ra bài xích tập những thì trong tiếng Anh để các bạn tham khảo và luyện tập có thể giúp nâng cao tốt ngữ pháp cho những bạn.

Bạn đang xem: Bài tập nâng cao về các thì trong tiếng anh


Bạn đã xem: bài tập về 12 thì trong tiếng anh tất cả đáp án

Bạn có thể thấy rằng trong giờ Anh tất cả 12 thì cơ bạn dạng và 1 thì mở rộng. Thì tiếng anh được chia theo thời gian quá khứ, lúc này và tương lai. Các bạn đọc muốn hiểu biết cụ thể thêm và áp dụng công thức thành thạo thì theo dõi và quan sát nhưng bài viết khác của Báo song Ngữ. Hãy cùng theo dõi nhé.

A. Tổng hợp những thì trong giờ Anh

Áp dụng cách làm để xong xuôi câu trả chỉnh.

I.Thì hiện tại đơn (Simple Present)

He ______ a new dress today. (buy) ______Nam và Ly ______ to lớn school by bus every day? (go) My mother ______ her hair every day. (wash) My brother ______ robbers. (catch) She____ a student. (be) They never _____ beer. (drink) I ____ meet her. (do not) _____ they friendly? (are/is/am) The sun often______ in Morocco. (shine) Rome ______ the capital of Italy. (be) Birds ______ in winter. (migrate) Travelling by plane ______ a lot of energy. ( use)

Đáp án: buys vày go washes catches is drink dont Are shines is migrate uses.

II. Thì hiện tại tại tiếp nối (present continuous)

She _____going home. (am/is/are) I _____the book The harry potter . (read) phái nam ____always ____late. (come) _____ products _____rapidly? (grow) My father ______flower in the garden. (water)


*

My younger sister ______ the room. (clean) Some people _____ on the grass và _____ a picnic. (sit/ have) The number of website users who shop online ______. ( increase) My best friend ¬_______ in a holiday camp. (stay) I dont like the book that I _________ at the moment. (read)

Đáp án is am reading Is coming Are growing is watering is cleaning are sitting having is increasing is staying am reading.

III. Thì hiện tại xong xuôi ( Present perfect tense)

It has_____ 5 months since I first met her. (be) ____ you been lớn that place before? (Have/has) I have _____ for this cửa hàng for 1 year.( work) He _____ in Germany since 2009. ( live) Ive ______ many art galleries this year. ( visit) Is nam ______ lunch with us? (have) Where _____ you _____ go? ( Have/has be) The world _______ a massive shift in transport and tourism in the last decade. ( see) How long _____ you _____ there? (live)

Đáp án: been Have worked has lived visited having have been has seen have lived

IV. Thì hiện tại kết thúc tiếp diễn (Present perfect continuous tense)

My best friend _______French since November. ( learn) yên ổn so tired. I _______ for the bus for hours. ( wait) Hoa ______ about where to lớn go this weekend. ( think) The number of people taking up extreme sports______ since the early 1990s. ( increase) The amount of miễn phí time we have ________ continuously for over 30 years. (rise) She looks very exhausted because she ______ all night. (work) I ______ this book since last night. ( read) They ______ with old class all the day. (chat)

Đáp án has been learning have been waiting has been thinking has been increasing has been rising has been working has been reading have been chatting.

V. Thì thừa khứ đơn (Past simple tense)

I ____ the museums in New York. (visit) I ______ lớn Tokyo last year. (travel) We always went on holiday to nhật bản when I ___ a child. ( be) Last week I _____ on holiday for 3 days. (go) Every summer I ____the school holidays with my grandparents. (spend) Dannes _____ khổng lồ Finland last year, but he _______ it. ( go like) What ___ you do? (do) My family ______ from the countryside when I was 12 years old. (move)

Đáp án

visited travelled was went spent went didnt like. Did moved.

VI. Thì quá khứ tiếp tục (Past continuous tense)

I ______ (swim) in the sea when the rain started. Some people _______ (relax) by the pool & others ______ (play) volleyball. For the first two days of my holiday I ______ (stay) with friends. Last month I ______(have) acting lessons but I had lớn stop when I lost my voice. Sorry, _____ you _____ (sleep)? While I was driving home, Peter _____ (try) desperately to tương tác me. The company _______ (decline) rapidly before he took charge. Where you ______ (go) when I saw you last weekend? My sister ______ (watch) TV when I got home.

Đáp án:

was swimming were relaxing / were playing was staying was having were sleeping was trying was declining were you going was watching

VII. Thì thừa khứ hoàn thành Past perfect tense

Before she became the 2008 world swimming champion nobody ______ (hear) of Phan Anh.

Every newspaper & TV channel in the USA wanted to lớn interview Neil Armstrong after he _______ (landing) on the moon.

Managing an actors image though media relations become popular in the 1980s. Up until then actors _____ (not care) much about their public image.

An idea occurred to him that she herself ______(help) him very much in the everyday life.

Xem thêm: Nơi Bán Lenovo Yoga Book Giá Rẻ 12/2021 Toàn Quốc, Lenovo Yoga Book Cũ

When I arrived Dennis ______(go) away.

If I ______(know) that, I would have acted differently.


Until the 1990s, footballers ______(not earn) such large salaries and they didnt use to be so famous.

By the time I met you, I ______(work) in that company for three years.

Linh ______(study) in Korea before she did her masters at Harvard.

_____ the film ______(end) when you arrived at the cinema?

Đáp án:

had heard had landed hadnt cared had helped had gone had known hadnt earned had worked had studied Had ended

VIII. Thì quá khứ xong tiếp diễn Past perfect continuous tense.

The journalists ______(wait) for over an hour by the time the President arrived at the palace. She ______(work) in the clothes store for two years when a customer who represented a mã sản phẩm agency spotted her & signed her up. They ______ (talk) on the phone when the rain poured down. I _______(have) lunch by the time the others came into the restaurant. Yesterday, my brother said he ______ (stop) smoking for 2 months. The photographers ______(wait) hours for the stars to arrive at the 2010 Oscar ceremony. I would have been ready for the kiểm tra if I ______(prepare) diligently.

Đáp án:

had been waiting had been working had been talking had been having had been stopping had been waiting had been preparing

VX. Thì tương lai đối kháng Simple future tense

I _____ (try) my best to lớn answer all the questions. I ¬_____(help) her take care of her children tomorrow morning. They ______ (stay) at the shop. I _____(bring) money lớn school tomorrow for you. I ______(tell) her the truth. _____ you come lớn company tomorrow? I ______(come)back trang chủ to take my book which I have forgotten. _____ you please bring me a cup of coffee? If it stops raining soon, we ______(go) lớn the hospital. ____ we start again from the beginning?

Đáp án

will try will help wont stay will bring wont tell Will will come Will will go Shall

X. Thì tương lai tiếp nối Future continuous tense

Tomorrow afternoon, I _____(build) my new website. This time next year, most people _____(use) the mạng internet every day. I ____(watch)the concert live online tonight. We _____(climb) the mountain at this time next Monday. We _____(not study) at 9 a.m tomorrow. _____ she ______(do) the housework at 11 p.m tomorrow? At this time tomorrow I ______(go)shopping in Vietnam.

Đáp án:

will be building will be using will be watching will be climbing wont be studying Will be doing will be going

XI. Thì tương lai kết thúc (Future Perfect)

Everyone _______ (learn) how khổng lồ use the internet in 50 years time. I _______ (finish) my homework before 8 oclock this evening. I _______ (spend) over 100 VND on online shopping by the end of the week. It is estimated that in five years time trăng tròn percent more people over the age of 60 _______ (start) lớn use the Internet. The internet ________ (become) the primary source of information by the middle of the century. I _______ (do) the job before the quái dị come tomorrow.

Đáp án:

will have learnt will have finished will have spent will be started will have become will have done

XII. Tương Lai xong Tiếp Diễn (Future Perfect Continuous)

Next month, I __________ (work) at this internet design company for ten years. I __________ (study) in the International school for 2 years by the kết thúc of next year. Come on, its my turn! Soon you __________ (surf) the net for over two hours. She __________ (study) Korean Culture for 3 years by the end of this year. When I get my degree, I __________ (have) at nước australia for four years. We __________ (run not) at 10 a.m tomorrow. _____ they __________ (talk) for half an hour by the time her father comes back?

Đáp án:

will have been working will have been studying will have been surfing will have been studying will have been having wont have been running Will have been talking.

B. Bài xích tập tổng hợp những thì

Khoanh vào câu trả lời đúng.

1. He fell down when he towards the church. A. Run B. Runs C. Was running D. Had run 2. The train . Half an hour ago. A. Has been leaving B. Left C. Has left D. Had left 3. He has been selling motorcycles.. A. Ten years ago B. Since ten years C. For ten years ago D. For ten years. 4. I ..Texas State University now. A. Am attending B. Attend C. Was attending D. Attended. 5. The little girl asked what khổng lồ her friend. A. Has happened B. Happened C. Had happened D. Would have been happened. 6. John a book when I saw him. A. Is reading B. Read C. Was reading D. Reading 7. I.to thành phố new york three times this year. A. Have been B. Was C. Were D. Had been 8. I will come & see you before I.for America. A. Leave B. Will leave C. Have left D. Shall leave 9. I have never played badminton before. This is the first time I to play. A. Try B. Tried C. Have tried D. Am trying 10. He will take the dog out for a walk as soon as he .. Dinner. A. Finish B. Finishes C. Will finish D. Finishing 11. When I met him , he . As a waiter for a year. A.had been working B. Worked C. Have worked D. Work. 12. I.the dishwasher on when heard the shot. A. Am turning B. Were turning C. Was turning D. Turned 13. There was a time when watching TV reallyfamily entertainment. A. Were B. Was C. Had been D. Is 14. The Olympic Gamesevery four years. A. Take place B. Takes place C. Took place D. Is taking place. 15. .you go lớn the dentist? A. How often are B. How often bởi vì C. How often does D. How are 16. By the end of next year, Kelvin English for two years. A. Will have learned B. Will learn C. Has learned D. Would learn. 17. By the age of 25, he .. Two famous novels. A. Wrote B. Writes C. Has written D. Had written 18. I think the weathernice later. A. Will be B. Be C. Had D. Has been

Đáp án:

1.C 2.B 3.B 4.A 5.C 6.C 7.A 8.A 9.C 10.B 11.A 12.C 13.B 14.B 15.B 16.A 17.D 18.A